Gideon’s ringGideons ring

Review of a swedish audio book, wont translate that.

Det här är ett aningen nervöst inlägg. Skrev ju häromveckan att jag skulle ge mig på att recensera i alla fall en del av alla de (ljud)böcker som jag konsumerar. Det kändes som en bra idé då, men nu när det är dags att faktiskt göra slag i saken är jag ändå lite nervöst. Dåligt skrivna recensioner är nämligen något jag själv kan irritera mig rejält på. Hursomhelst…

Gideons ring

(Carin Gerhardsen)

Har läst/lyssnat på alla Carin Gerhardsens tidigare böcker om kriminalarna på Hammarby-polisen (“Pepparkakshuset”, “Mamma, pappa, barn”, “Vyssan lull” och “Helgonet”) och var alldeles utmärkt nöjd med dessa. Välskrivna, lagom spännande, bra flyt och dessutom lite tänkvärda på ett sätt som sticker ut något jämfört med många andra deckare.

Gideons ring skiljer sig inte mot de tidigare böckerna, på annat sätt än att det är den klart bästa hittills. Det första brottet som så att säga drar igång hela boken är en våldtäkt på en gymnasie-flicka, men det fylls på efterhand med pedofil-anklagelser, mord och kidnappningar.

Har svårt att sätta fingret på exakt vad det var jag gillade så mycket med boken, men det är en sådan där bok som gör att man hela tiden försöker hitta anledningar till att lyssna lite till. Som i mitt fall, gå omvägar på vägen hem från jobbet. Gillar också hur den på ett, vad ska man säga, pedagogiskt sätt visar på hur komplext det kan vara att försöka utreda brott som våldtäkt, eller hur synen på vuxna som är snälla mot yngre väldigt lätt misstänkliggörs.

Inläsare är Katarina Ewerlöf och hon gör som vanligt ett mycket bra jobb. Visserligen kan det vara lite lurigt med inläsare som man förknippar väldigt starkt med någon annan bokserie, i det här fallet Camilla Läckbergs böcker om polisen i Fjällbacka. Men man vänjer sig snart, och inläsningen i sig lämnar verkligen inget i övrigt att önska.

Det enda negativa är väl att den som alla andra riktigt bra böcker tenderar att ta slut för alldeles för fort 🙂

#Adlibris_1, #Adlibris_2, #Adlibris_3, #Adlibris_4

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.